Logo Santeon

Nieuws

08 februari 2021

Over het Experiment Uitkomstindicatoren

De Santeon ziekenhuizen werken samen met diverse partnerorganisaties aan het Experiment Uitkomstindicatoren. Doel van het Experiment is om uitkomstinformatie toegankelijk te maken in de spreekkamer. Patiënten krijgen op maat informatie over uitkomsten van zorg, zodat zij – samen met hun zorgverlener – beter kunnen beslissen over welke zorg en welk ziekenhuis het beste bij hen past. De geleerde lessen en inzichten die worden opgedaan binnen het Experiment worden beschikbaar gesteld aan andere zorginstellingen.

Het Experiment Uitkomstindicatoren wordt uitgevoerd door Santeon en maakt onderdeel uit van het programma Uitkomstgerichte Zorg van het ministerie van VWS. ZonMw begeleidt het programma. 

Uitkomstgerichte zorg

Uitkomstgerichte zorg, ook wel bekend als Value Based Healthcare, persoonsgerichte of waardegedreven zorg, is niet nieuw. Er gebeurt al veel op dit gebied. Wie zijn actief bezig met dit onderwerp en wat zijn de verhoudingen in relatie tot het programma Uitkomstgerichte Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met (koepels van) alle betrokken partijen, inclusief de zorgverzekeraars? Er is een infographic ontwikkeld die het het speelveld in kaart brengt van grote initiatieven die zich bezighouden met uitkomstgerichte zorg.

Meer informatie