Logo Santeon

Interventie

CVA keuzehulp

De CVA keuzehulp, waarmee de keuze kan worden ondersteund naar welke verblijfplaats de patiënt gaat na opname (de ontslagbestemming) is specifiek ontwikkeld voor toepassing in de kliniek. De keuzehulp is ontwikkeld in co-creatie met patiënten en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

Naar CVA keuzehulp
Bekijk hier het filmpje over de ervaringen van een patiënt die de CVA keuzehulp heeft gebruikt.

Het uitreikvel bij de CVA keuzehulp

Aanpassing voor afasie-patiënten

Nicole Jünger, Logopedist en Afasietherapeut in OLVG, heeft een aanpassing gemaakt voor het gebruik van de CVA keuzehulp bij mensen die problemen hebben met communiceren en lezen.

Meer informatie

Uitreikvel verbeterd

Op basis van geleerde lessen over het gebruik van de keuzehulp in de praktijk is het uitreikvel verbeterd in het najaar van 2022. Het oude uitreikvel kan gewoon gebruikt blijven worden, maar in de nieuwe versie is vooral het onderste deel van het uitreikvel gebruiksvriendelijk gemaakt. Naast een visuele opfrisbeurt, zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

  • Bij de ontslagbestemmingen is het verschil tussen revalidatiecentrum en verpleeghuis nog wat verduidelijkt.
  • Alle uitleg over het gebruik van de keuzehulp staat nu bij elkaar, inclusief de vraag over het terugsturen van de keuzehulp-samenvatting voor een bepaalde datum/tijd . Zo is het voor de patiënt (en naaste) duidelijker wat er precies bedoeld en/of verwacht wordt. Ook is de uitleg hierover iets meer uitgeschreven.
1