Interventies -alle-

Door de ontwikkeling van interventies zoals keuzehulpen en patiëntgerichte infographics wordt uitkomstinformatie toepasbaar gemaakt in de spreekkamer. Patiënten krijgen op maat informatie over uitkomsten van zorg zodat zij de dialoog aan kunnen gaan en samen met hun zorgverlener beter kunnen beslissen over welke zorg en welk ziekenhuis het beste bij hen past.

Patiëntgerichte infographic CVA

Voor mensen die een herseninfarct hebben doorgemaakt en direct vanuit het ziekenhuis naar huis zijn gegaan is een patiëntgerichte infographic beschikbaar. Deze infographic laat zien wat patiënten met een CVA kunnen verwachten van de gevolgen en het herstel in het eerste jaar na een herseninfarct.

Op de website van Santeon vindt u de infographic met klinische uitkomstinformatie.

Meer weten?
Neem contact op met projectleider Inger Deijle: i.deijle@olvg.nl.

Bekijk de patiëntgerichte infographic

Borstkanker nacontrole keuzehulp

Bij de Borstkanker nacontrole keuzehulp berekent de zorgverlener de persoonlijke kans op terugkeer van borstkanker middels het INFLUENCE-nomogram, een voorspelmodel ontwikkeld door de Universiteit Twente op basis van een grote set uitkomstgegevens van de Nederlandse Kankerregistratie. De Borstkanker nacontrole keuzehulp is mede tot stand gekomen door intensieve samenwerking met Borstkankervereniging Nederland.

Naar Borstkanker nacontrole keuzehulp

CVA keuzehulp

De CVA keuzehulp, waarmee de keuze kan worden ondersteund naar welke verblijfplaats de patiënt gaat na opname (de ontslagbestemming) is specifiek ontwikkeld voor toepassing in de kliniek. De keuzehulp is ontwikkeld in co-creatie met patiënten en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

Bekijk hier het filmpje over de ervaringen van een patiënt die de CVA keuzehulp heeft gebruikt.

Naar CVA keuzehulp

Nierfalen keuzehulp

De Nierfalen keuzehulp vormt de gespreksstarter in het voorlichtingstraject om samen te beslissen over de behandelmodaliteit bij chronisch nierfalen. De keuzehulp heeft landelijk draagvlak door ontwikkeling in een divers consortium en dankzij samenwerking met nieren.nl van de Nierstichting, de NVN en NFN. Beoogd wordt om de “patients like me” uitkomstinformatie uit de Santeon ziekenhuizen op den duur te vervangen door zorguitkomsten die landelijk beschikbaar komen.

Naar Nierfalen keuzehulp