Logo Santeon
Infographic

Gevolgen na een herseninfarct

(bij mensen die naar huis gingen)

Deze informatie is voor mensen die een herseninfarct hebben doorgemaakt en direct vanuit het ziekenhuis naar huis zijn gegaan. Deze informatie is gebaseerd op een grote groep mensen die eerder een herseninfarct heeft gehad (261 patiënten). Hieronder ziet u algemene informatie van deze groep mensen. Ook vindt u hier informatie over dagelijks functioneren, denkfuncties, emotionele gevolgen en vermoeidheid. Dit laat zien wat u kunt verwachten van de gevolgen en het herstel in het eerste jaar na een herseninfarct.

Bron: Restore4Stroke database (UMC Utrecht en Maastricht University)

Hoe werkt deze infographic?

U vindt hier meer informatie over de gevolgen na een herseninfarct. Als u naar beneden gaat op deze pagina ziet u 4 balken staan (dagelijks functioneren, denkfuncties, emotionele problemen en vermoeidheid). Deze balken kunnen open geklapt worden. Dit kunt u doen door op het ‘+’ teken te klikken. U kunt hier meer informatie krijgen over bijv. dagelijks functioneren. Daarna worden verschillende items van het dagelijks functioneren verder besproken, bijv. het uitvoeren van huishoudelijke taken of sporten. Per item staat er in de rechterbovenhoek een ‘i’. Hier kunt u op klikken om te lezen wat er in het item wordt weergegeven.

Aantal patiënten
261
Leeftijd
Deze patiënten zijn gemiddeld
66
jaar oud
Aandoening
Deze patiënten hebben een herseninfarct gehad
Ontslag
Deze patiënten zijn na ontslag uit het ziekenhuis naar huis gegaan
Zelfstandigheid
Van deze patiënten is
93%
twee maanden na het herseninfarct zelfstandig

Dagelijks functioneren

}
Sluiten

Denkfuncties

}
Sluiten

Emotionele gevolgen

}
Sluiten

Vermoeidheid

}
Sluiten
Informatievoorziening/Lotgenotencontact

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl

Door een herseninfarct verandert het leven van u en uw naasten. De gevolgen hebben vaak invloed op het dagelijks leven. Mogelijk ervaart u praktische problemen en heeft u vragen. Via de patiëntenvereniging kan u in contact komen met lotgenoten. Ook kunt u meer informatie krijgen over de gevolgen van uw diagnose en hulp krijgen om uw dagelijks leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Wilt u meer informatie? Ga naar www.hersenletsel.nl.

Wilt u een ervaringsdeskundige spreken? U kun dan ook bellen naar hersenletsel.nl via 026-3512512. Een ervaringsdeskundige luistert naar u en probeert uw vragen voor zover mogelijk te beantwoorden.